Milieu - Milieuverantwoord telen, niet meer dan vanzelfsprekend.

Als sierteeltbedrijf nemen we onze verantwoordelijkheid voor het milieu. Niet alleen omdat de toekomstige generaties van ons verwachten dat we de planeet leefbaar achterlaten. Ook omdat consumenten tegenwoordig van siertelers verwachten dat bloemen en planten een duurzaam accent hebben.

Groen Label kas

Solis Plant teelt in een kas die een Groen Label-certificaat heeft. Groen Label is een keurmerk voor kastypen die het milieu aantoonbaar minder belasten. Onder meer door minder energie, minder voedingsmiddelen en minder gewasbeschermingsmiddelen te verbruiken. Het certificaat staat hoog aangeschreven in de tuinbouw en wordt beheerd door SGS.

 

Eigen energie opwekken

Nog meer energie besparen we door een deel van onze eigen energie op te wekken. Daarvoor maken we gebruik van een WKK, een Warmte/Kracht-Koppeling. Die eigen installatie levert niet alleen de verwarming voor het gewas, maar ook de elektriciteit voor de belichting. Als er elektriciteit overblijft, leveren we het terug aan het net.


CO2 hergebruiken

Ook doen we actief aan ‘hergebruik’ van CO2: die belangrijke groeistof voor onze potplanten is afkomstig van OCAP, een restproduct van Shell Pernis dat via leidingen naar het Westland wordt getransporteerd.


Certificering volgens MPS-A en MPS-GAP

Met nog eens twee keurmerken tonen we ons duurzame accent aan: MPS-A en MPS-GAP. Het A-keurmerk is het hoogst haalbare binnen het bekend MPS-certificeringsschema voor de glastuinbouw. MPS-GAP is een vergelijkbare certificering, maar dan gericht op de eisen die supermarkten stellen aan sierteeltproducten.


Solis Milieu
Milieuverantwoord telen, niet meer dan vanzelfsprekend
Solis Milieu
Groen Label kas
Solis Milieu
Eigen energie opwekken
Solis Milieu
CO2 hergebruiken
Solis Milieu
Certificering volgens MPS-A en MPS-GAP

Assortiment