Verzorging - Heeft u een Kalanchoë van Solis Plant gekocht? Dan gaat u zonnige perioden tegemoet. Al onze planten staan erom bekend langdurig te bloeien: De Kalanchoë voor in huis als voor tuin en terras. Bij Solis Plant investeren we extra in kwaliteit. Dat doen we onder de meest moderne teeltomstandigheden, met inzet van de nieuwste technieken. Zo kunnen we mooiere planten telen die langer hun bloemen behouden. Zodat u er meer plezier van heeft!

Tips voor binnen Kalanchoë
  • Water: in de zomer wekelijks een scheutje, in de winter elke veertien dagen een scheutje; Plantenvoeding: elke 2 à 3 weken een scheutje bij het gietwater doen;
  • Temperatuur: kamertemperatuur is ideaal, maar de Kalanchoë doet het ook uitstekend tussen 12° C en 25°C;.
  • Uitgebloeide bloemetjes: voor een goede doorbloei niet verwijderen, zo voorkom je beschadiging van de bloemknoppen;
  • Plaatsing: bij voorkeur op een lichte plaats. De Kalanchoë kan ook goed tegen felle zon; Consumptie: de Kalanchoë is een sierplant en niet geschikt voor consumptie.
  • Vorst: zodra de nachtvorst voorbij is kan de Kalanchoë naar buiten op het terras, het balkon, in de tuin en op de patio.
Tips voor buiten Kalanchoë

Zet hem in een ruime pot of bak met andere Kalanchoë’s ergens in de tuinkamer, op het terras of in de tuin. Liefst op een lichte plaats. Zelfs in de felle zon gedijt de Kalanchoë prima.

Buiten bloeit hij nog rijker en uitbundiger dan binnen. En veel water heeft hij ook niet nodig: een matig vochtige grond is perfect. Maandelijks een scheutje plantenvoeding is voldoende en de uitgebloeide bloemetjes hoeven niet verwijderd te worden.

Haal de planten op tijd voor de eerste nachtvorst binnen. Dan gaat het genieten gewoon verder!

 


Contact