Bedrijf - Een familiebedrijf met innovatieve wortels Solis Plant is een potplantenkwekerij in 's-Gravenzande, gemeente Westland. Het bedrijf bestaat sinds 2008, maar onze wortels in de tuinbouw gaan verder terug. Als Solis Plant leggen we ons vooral toe op de teelt van potplanten, met name Kalanchoë.

Solis Plant

Solis Plant

Solis Plant

Solis Plant

Solis Plant

 

Een familiebedrijf met innovatieve wortels

Solis Plant is een potplantenkwekerij in ‘s-Gravenzande, gemeente Westland. Het bedrijf bestaat sinds 2008, maar onze wortels in de tuinbouw gaan verder terug. Als Solis Plant leggen we ons vooral toe op de teelt van potplanten met name Kalanchoë.

 

Continu zijn we op zoek naar vernieuwing. Daarom hebben we rassen geselecteerd die iets toevoegen aan het bestaande sierteeltassortiment. Maar we kijken ook goed naar de presentatie van het product. Met Le Chic Blooming Jewels  beschikken we over een eigen merk in de handel. Dat geeft onze producten nog meer onderscheidend vermogen.

 

Uniforme kwaliteit

Ons bedrijf is 2,5 ha groot, voorzien van de modernste technieken en installaties. Die stellen ons in staat om topproducten te telen, van uniforme kwaliteit. Dat gebeurt jaarrond, dankzij de belichtingsinstallatie. Veel werk is geautomatiseerd. De leiding is in handen van Gerrit en René van Dop. Die worden dagelijks bijgestaan door een team van 20 medewerkers, ervaren en enthousiast. Want ondanks alle geavanceerde installaties en systemen vraagt het telen van een topproduct nog altijd groene vingers. De groene vingers van Solis Plant!

Van paprika naar sierteelt

Solis Plant komt voort uit de voormalige paprikakwekerij van Gerrit van Dop. Die teelt jarenlang paprika’s in Naaldwijk. Als zoon René in 2008 het bedrijf komt versterken, oriënteren de twee zich op een andere teelt. De paprikateelt biedt weinig mogelijkheden voor bedrijven om zich te onderscheiden.

 

Klik hier om de Solis Plant bedrijfsfilm te bekijken.

 

Daarom valt het oog op de potplantenteelt, in het bijzonder de Kalanchoë. Het bedrijf in Naaldwijk wordt verkocht aan de buurman. Aan de rand van Heenweg vinden Gerrit en René van Dop een kavel die precies aan de vereisten voldoet: 2,5 ha, met nog eens 2 ha aan uitbreidingsmogelijkheden, aan de Laan van de Heilige Lambertus, op korte afstand van bloemenveiling FloraHolland. In 2008 is Solis Plant een feit. In eerste instantie schakelt het bedrijf over op de teelt van Kalanchoë. Solis Plant wil niet méér van hetzelfde leveren, maar zich onderscheiden door toegevoegde waarde.

 

Moderne technieken

Daarom is er fors geïnvesteerd in moderne teelttechnieken zoals belichting en een tweede teeltlaag en efficiënte afleversystemen. Per week worden maar liefst 100.000 Kalanchoë’s geleverd. Ook investeert Solis Plant in het product zelf. De keus valt op een relatief nieuwe variëteit: Rosalina, een dubbelbloemige Kalanchoë. Daardoor krijgt Solis Plant al snel een eigen gezicht in de markt.

 

De bekendheid krijgt in 2013 nog een stroomversnelling. Dan lanceert Solis Plant ‘Le Chic Blooming Jewels’. Onder die naam gaat uitsluitend de hoogste kwaliteit richting supermarkten.

Missie

Solis Plant wil mensen verrassen met mooie, aantrekkelijke planten onder het merk “Le Chic Blooming Jewels ” van hoge kwaliteit met een sprekende, eigentijdse verpakking. 

Visie

Door op een enthousiaste en innovatieve manier samen te werken met de klant en partners, het merk “Le Chic Blooming Jewels ” met de producten uitbouwen zodat een groot deel van de tuincentra het merk in het assortiment heeft. Klanten kunnen rekenen op snelle service en vele mogelijkheden. 

Kernwaarden
  • Verrassen
  • Vooruitstrevend
  • Kwaliteit
  • Samenwerking
  • Service en snelle levering

Rene van Dop
Algemeen Directeur
06-41428125
0174-210380
Rene@solisplant.nl

Gerrit van Dop
Directie, Teelt
06-29031023
gerrit@solisplant.nl

Ilone Zwinkels
Marketing & Communicatie
06-81847728
ilone@solisplant.nl

Elles van Dop
Administratie, P&O
0174-210383
elles@solisplant.nl

Loek Ammerlaan
Verkoop, Transport
0174-210381
06-41771916
verkoop@solisplant.nl
Solis Plant Publicaties
Aanvoerder met een gezicht.
We blijven erin geloven.

Tuinder zijn is nog leuker dan ik dacht.
Hortinews.com
Zonneschijn in crisistijd.
Maatwerk in de kas. In de schuur en in de markt. Open dag 2009

Animo groot voor open dag.
Nieuw bedrijfspand.
Samenwerking Solis Plant en WPS is zonnig verlopen.

Erkend leerbedrijf

Vacature

Solisplant en Kwekerij De Veranda zijn twee kwekerijen gespecialiseerd in de teelt van Kalanchoe. Door de activiteiten van beide kwekerijen samen te voegen, ontstaat er een volwassen handelspartner met een zeer breed assortiment. Voor onze gezamenlijke verkoop zijn wij op zoek naar een

 

Enthousiaste full time account manager

Die graag met ons bouwt aan de toekomst van ons bedrijf

Als account manager heb je heel afwisselend werk, je belangrijkste doel is het realiseren van een continue verkoopstroom van onze producten, dus niet alleen de dagelijkse handel, maar juist de focus op de langere termijnverkoop is een belangrijk speerpunt. Je bent voor onze klanten het eerste aanspreekpunt van onze bedrijven en jij onderhoudt de contacten. Je wordt ondersteund door een verkoop binnendienst en een club enthousiaste collega’s die zorgen dat de door jou verkochte producten in uitstekende staat de klant bereiken.

Als persoon ben je goed in staat langdurige relaties op te bouwen met onze klanten, jij weet een goede sfeer te creëren die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen.

Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving; dan ben jij de kandidaat die wij zoeken. Je levert een belangrijke bijdrage aan de verdere commerciële groei van onze bedrijven. Jij bent enthousiast en ambitieus, beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal MBO-niveau en aantoonbare relevante werkervaring in een commerciële functie. Kennis van onze producten is een voorwaarde! Jij bent in staat nieuwe commerciële mogelijkheden en kansen te vinden en te ontwikkelen en zorgt dat die ook benut worden. Goede communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en een gedegen kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift zijn in ieder geval nodig.

 

Wij bieden:

Voor de juiste kandidaat met commerciële drive is dit een uitdagende functie bij bedrijven met veel toekomstperspectief. Als jij denkt dat je past in dit profiel, dan willen we heel graag met je in contact komen. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de zwaarte van de functie.

 

Stuur je sollicitatie met CV naar elles@solisplant.nl

Wil je meer informatie over deze vacature,
neem contact op met René van Dop tel. 06-41428125.
Voor meer informatie over onze bedrijven kun je terecht op de websites: www.solisplant.nl en www.kwekerijdeveranda.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

 

SOLIS PLANT NIEUWS